Laatste nieuws

Franse Alpen - Vallée de la Clarée

De indrukken van Spitsbergen zullen nooit helemaal kunnen worden verdrongen. De drijvende ijsschotsen van Groenland zullen voor eeuwig op mijn netvlies staan. Toch werd het gevoel sterker en sterker dat ik eindelijk weer met mijn bergschoenen ergens naar grote hoogte wilde gaan. Kamperend onder ontelbaar veel sterren.

Na een 14-daagse trektocht met inline-skates van Amsterdam naar Lingen (Duitsland) en fietsend in Zwitserland van Basel naar de bron van de Rijn hoog in de Alpen wist ik het zeker. Die bergen en wandeltrektocht komen er weer aan. Kamperen onder de sterren. Terug naar waar het allemaal ooit mee begon. En waar mijn hart nog altijd het meeste open van gaat staan. En zo geschiedde...

Eerst van hut naar hut met een groep om daarna eindelijk weer hoog tussen mijn geliefde bergen mijn kamp op te mogen slaan. Mijn tentje vertelt mijn verhaal. Ontelbaar veel sterren hebben mij stil gemaakt. Ik mag er van blijven dromen. Want ook al had ik dit al eerder mee gemaakt, het blijft mij onmetelijk raken.

***

En na de Centrale Pyreneeën ben ik dit jaar weer naar Frankrijk terug gegaan. Nog zoveel te ontdekken hier. De bergen hoog, de vergezichten weergaloos. De Franse Alpen hebben mijn hart gestolen en ik zal ook hier naar terug willen blijven gaan.

***PS: Jahaaah, ik weet het. Hoog tijd ook voor een updated (lees nieuw te bouwen) website. En dus ook hoog op mijn to-do-lijst komende tijd. Maar als de natuur roept... mijn wandelschoenen, skates en fiets staan altijd klaar.

Ga naar startpagina